يكشنبه، 30 ارديبهشت، 1403 | Sunday 19th of May 2024
۰۹:۲۶
محیط زیست - کد خبر : 16936
پنجشنبه، ۰۱ دي، ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰

معضل بزرگ تهران چاره دارد؛ شهرهای بزرگ چگونه توانسته اند آلودگی هوا را از بین ببرند؟

معضل بزرگ تهران چاره دارد؛ شهرهای بزرگ چگونه توانسته اند آلودگی هوا را از بین ببرند؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین، آلودگی هوا یکی از معضلات جدی شهرهای بزرگ ایران است که به خصوص در سال های اخیر شدت یافته و بسیاری از شهروندان را به عارضه های بزرگ و کوچک دچار کرده است. در حالیکه بسیاری از مسئولان کشور در عمل معضل آلودگی هوای تهران و شهرهای بزرگ را رها کرده و گمان می کنند این مشکل حل نشدنی است، اما شهرهای بزرگ دنیا از طریق اقدامات مختلف توانسته اند این معضل را حل کنند.
برنامه ریزی دقیق، سرمایه گذاری درست و هماهنگی بالادستی در بین نهادهای مربوطه رمز کنترل آلودگی هوا است. بسیاری از شهرها توانسته اند از این طریق، معضل بزرگ خود را از بین ببرند. برخی از این شهرها تا چند سال پیش جزو آلوده ترین مناطق دنیا به حساب می آمدند اما حالا نمونه ای موفق از حل بحران آلودگی هوا هستند. به طور مثال، شهرهای بزرگ چین مانند پکن تا چند سال پیش با معضل آلودگی هوا مواجه بودند اما حالا جزو شهرهای پاک به حساب می آیند. چینی ها در طول هفت سال اخیر توانسته اند به اندازه سه دهه از آلودگی شهرهای خود کم کنند. این اتفاق در برخی شهرهای اروپایی، آمریکایی و حتی آفریقایی نیز تکرار شده است.
در این گزارش قصد داریم مروری بر مهم ترین راهکارهای شهرهای پاک دنیا برای کنترل آلاینده ها و کاهش آلودگی هوا داشته باشیم. به طور کلی، راهکارهای اصلی شهرها برای کنترل آلودگی هوا به چهار دسته تقسیم می‌ شود:
 
انرژی های پاک و جایگزین
به کارگیری انرژی های پاک و تجدید پذیر و کنار گذاشتن سوخت های آلوده کننده، ناخالص و دودزا از جمله مهمترین راهکارهای شهرهای پاک برای کنترل آلاینده هاست. به گزارش «گلوبال تایمز»، چین یکی از کشورهایی است که در این زمینه فعالیت زیادی کرده است. انرژی تجدیدپذیر در چین ۴۳.۵ درصد کل ظرفیت برق این کشور را به خود اختصاص داده و نسبت به پایان سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۰.۲ درصد افزایش داشته است. انرژی ‌های ناشی از برق‌ آبی، بادی، خورشیدی و مواد بیولوژی به ترتیب به ۳۸۵ میلیون کیلووات، ۲۹۹ میلیون کیلووات، ۲۸۲ میلیون کیلووات و ۳۵.۳۴ میلیون کیلووات رسیده است که باعث شده چین در این زمینه در رتبه اول دنیا قرار بگیرد.
 
اصلاح خودروها و سوخت آنها
خودروهای بی کیفیت یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا به حساب می آیند. بوگوتای کلمبیا یکی از آلوده ترین شهرهای جهان بود اما شهرداری این شهر با اعمال قانون سختگیرانه در رابطه با خودروها، به خصوص خودروهای سنگین توانست این معضل را حل کند. طرح خروج کامیون های فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای نو، توسعه سیستم ریلی و متروی برقی با قابلیت جابجایی 8 میلیون مسافر و افزودن 60 کیلومتر به مسیرهای دوچرخه‌سواری موجود شهر از جمله طرح‌های شهرداری بوگوتا برای مقابله با آلودگی هوا در این شهر بوده است. این طرح ها توانستند تا حد زیادی از ورود خودروهای شخصی فرسوده یا اتوبوس ها و کامیون های دودزا به سطح شهر جلوگیری کنند.
همچنین، چین نیز توانسته در زمینه اصلاح خودروها و سوخت آنها پیشگام باشد. به گزارش پایگاه خبری ژاپنی «نیکی»، در سال ۲۰۲۰ دست کم یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی در چین به فروش رفت که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته با افزایش ۸ درصدی روبرو بوده است.
 
به کارگیری تکنولوژی
بسیاری از شهرها با ورود تکنولوژی های جدید توانسته اند آلودگی هوا را کاهش دهند. سئول کره جنوبی یکی از این شهرها است. سئول از طریق تجهیز مجتمع‌های صنعتی به ربات‌های هوشمند که بر کیفیت هوا نظارت داشته و آن را کنترل می کنند و همچنین، به کارگیری یک سیستم نظارت ماهواره‌ای دقیق برای تحلیل داده‌های کیفیت هوا توانسته آلودگی هوای خود را کم کند.
سنگاپور نیز نمونه ای دیگر از اعمال این راهکار است. سنگاپوری ها از طریق ساخت ابردرخت های مصنوعی که از طریق فناوری خاص خود، اکسیژن می سازند و مانع از افزایش آلاینده های خطرناک می شوند توانسته اند گامی مثبت در پاک نگه داشتن هوای خود بردارند.
 
تغییر ساختار شهری
شهرهای بزرگ و مهم اروپایی از طریق تغییر ساختار شهر خود توانسته اند آلودگی هوا را کم کنند. به طور مثال، پاریس که تا چند سال پیش، یکی از شلوغ ترین شهرهای اروپا بود، ساختار شهری خود را تغییر داد تا مانع از تردد زیاد خودروهای شخصی شود. شهرداری پاریس، شهر را متناسب با دوچرخه سواری بازسازی کرد. خیابان های پاریس کاملا برای دوچرخه سواری مساعد هستند و روزانه چند میلیون دوچرخه سوار در این شهر تردد می کنند. همچنین،  شهرداری پاریس سخت به دنبال اجرای طرح پیاده روی در شهر است و امیدوار است به زودی روزانه حدود 15 میلیون پاریسی از طریق پیاده روی به محل کار خود بروند.
همچنین، توکیو ژاپن از طریق ساخت یک شبکه عظیم ریلی توانسته استفاده از مترو را در سطح وسیعی ترویج دهد. شبکه راه آهن و قطار شهری توکیو آنقدر پیشرفته است که به راحتی می ‌تواند یک مسافر را در عرض چند دقیقه از جنوب شهر به شمال آن برساند.
ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار محیط زیست
پربیننده‌ترین اخبار محیط زیست
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز يكشنبه، 30 ارديبهشت، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!